Joutsenet ovat ensimmäisiä kevään merkkejä

Laulujoutsenet tuovat joka kevät elämää talven jälkeen Pohjoiseen Kymenlaaksoon. Meillä on useita virtaavia jokia, jotka vapautuvat jääpeitteestä hyvin aikaisin. Nämä joet ovat suosittuja levähdyspaikkoja laulujoutsenille.

Tämä kevät alkoi hienosti! Kaksi joutsenta teki ylilennon äänekkästi toitottaen ja samaan aikaan oli tämän kauden ensimmäinen F1 startti. Joutsenia on saapunut tänne paljon. Jaalassa Lintukymin avoimessa uomassa on ollut pari viikkoa useita kymmeniä joutsenia. Tänään ne olivat lähellä Pyhäjärveä eikä kuvausreissu onnistunut.

Ohessa on kuitenkin yksi kuva, joka on otettu viime maanantaina, 26. päivä maaliskuuta, Kymijoelta Korian sillalta. Kuvassa näkyy hyvin näiden puolisukeltajien ruokailuasento.

Luonnossa alkaa olla elämää myös muiden lintujen toimesta, mustarastaat ovat vihelleet jo pitkän aikaa samoin tikat rummutelleet. Yksi linturyhmä on ollut kuitenkin hiljainen ainakin täällä Jaalan suunnalla. Missä ovat pöllöt? Olemme kuulleet vain muutaman kerran yhden huuhkajan huhuilua. Oletko sinä kullut helmipöllöä tai jotain muuta pöllöä?

Vaikka et olisi kuullutkaan pöllöjä, sinulla ja monella muullakin on mahdollisuus lähteä Huuhkajavuorelle. Me tehdään sinne valokuvausretki 20. huhtikuuta. Se on iltaretki ja retkellä opetellaan kameran käyttöä. Opettajana on ammattiluontokuvaaja Mika Honkalinna. Tule mukaan oppimaan uusia juttuja. Retkestä löytyy tietoa Repojotoksen nettisivulta.

Noita valokuvausretkiä tehdään useampia kesän mittaan, eri paikoissa ja eri teemoilla. Kaikki retket julkaistaan kunhan saamme selvitettyä vielä yhden retken paikan.

Pirteää kevättä kaikille!

Repojotos  – tiimi

Tekijä: Repojotos

Teemalliset opastetut retket, teemalliset kokous- ja tapahtumapäivät. Guided theme excursions, special subject meeting days and happenings.

Jätä kommentti